Livrare la domiciliu:   0764.493.704

Povestea

Povestea noastra incepe cu mai bine de 70 de ani in urma intr-un orasel de provincie din Italia. Ca sa fim cat mai exacti este vorba de anul 1934 iar orasul de provincie unde a inceput totul se numeste Rimini.

Pe vremea aceea oraselul era alcatuit doar din cateva case, o bacanie, o farmacie si bine inteles un mic bistro unde calatorii isi puteau potoli foamea si setea. Asezat fiind in capatul unei strazi si oferind celor ce binevoiau sa se aseze la masa o persepctiva uimitoare asupra intregii strazi , proprietarii au hotarat sa il numeasca “La Strada”.

curs evaluator Intr-o zi calduroasa de vara, cand Adriatica isi trimitea briza racoroasa asupra micului oras, pe strada centrala din Rimini si-a facut aparitia o trupa de circanti ce si-au montat cortul pe un teren la doar cativa metri de bistro “La Strada”.

Circul a zabovit in oras mai bine de doua saptamani timp in care la bistro “La Strada” au inceput sa isi faca aparitia nu numai calatori dar si localnici. Toti veneau aici pentru ca, doar de aici, in timp ce serveai masa, puteai admira in toata splendoarea parada circului pe strada centrala.

Intr-una din zile in micul bistro si-a facut aparitia o fata de 14 ani. Dupa imbracamintea pe care o purta nu parea a fi o fata saraca de pescar de prin imprejurimi. Ba dimpotriva hainele ii dadeau un aspect nobil si rafinat. S-a asezat singura si tacuta la o masa si a comandat o pizza si o limonada. A stat la masa si a admirat forfota din jurul paradei timp de mai bine de 2 ore. Pizza a consumat-o doar pe jumatate fiind atrasa probabil de splendoarea strazii si de parada circului.

Au urmat alte cateva zile in care, cu o punctualitate specifica nobilimii, fata si-a facut aparitia in bistro si de fiecare data aceeasi poveste… O pizza consumata doar pe jumatate si o limonada racoritoare. Nimeni nu isi dadea seama de ce pe chipul fetei, pe langa umbra de tristete initiala, acum aparuse un zambet timid si o sclipire a frumosilor ei ochi albastri.

Toti aveau sa inteleaga exact ce se intampla cu fata intr-o zi in care in bistro isi facu aparitia un baiat blond, avand in jur de 19 ani al carui trup bine facut trada antrenamentele pentru numerele de trapez. In clipa cand baiatul a pasit in mica lume “La Strada” un suras gingas a luminat chipul fetei, ochii s-au plecat timid iar umbra de tristete a disparut ca prin farmec. Neavand loc la alte mese, baiatul a cerut politicos voie si s-a asezat la masa fetei. Pe parcursul orei urmatoare tinerii nu au indraznit sa se priveasca direct, doar priviri aruncate pe furis, si nu si-au adresat niciun cuvant. Baiatul a infulecat cu pofta pizza dupa care a mai ramas la masa pentru un timp neindraznind parca sa se desparta de fata cu ochii albastrii si adanci.

Scena s-a reluat in urmatoarele zile fara ca niciunul dintre tineri sa indrazneasca sa faca primul pas.

A venit asadar si ziua cand circul trebuia sa paraseasca orasul. La bistro nu si-au mai facut aparitia nici fata si nici baiatul. Si de atunci tot asa a fost. Micul orasel a cazut din nou in rutina zilnica si in monotonia ce il stapanea.

In anul urmator, in vara, pe strada centrala din Rimini si-a facut aparitia o trupa de circanti. Erau aceeasi circanti care inveselisera atmosfera din oras si in urma cu un an. Parada multicolora si poznele clovnilor si-au reluat locul pe strada centrala.

Intr-una din zile in bistro isi face aparitia un cuplu de tineri ce se aseaza la o masa. El comanda o pizza pe care o infuleca pe nerasuflate iar ea comanda o limonada si o pizza pe care o mananca pe jumatate si o limonada. In ochii celor doi se citeste dragostea timida dar in acelasi timp ferma specifica varstei lor. Cei doi sporovaiesc o vreme despre trupa de circ, despre necazurile si bucuriile circantilor.

Dupa doua ore se ridica de la masa si pleaca la treaba lor. Aceeasi scena se repetat si in zilele urmatoare pana cand cele doua saptamani au trecut si circul a trebuit sa plece.

De atunci, in fiecare an, trupa de circ poposeste regulat in Rimini. Iar cei doi clienti au acum dupa ei un ingeras cu bucle blonde si ochii de un albastru adanc asa cum sunt apele Adriaticii.

Urmasii celor doi au cautat un loc in capat de strada, intr-un orasel de provincie, pentru a deschide un bistro care sa aminteasca tuturor de bistro “La Strada”, locul unde bunicii lor s-au intalnit pentru prima data.

Asa au ajuns in Sinaia…